22/12/14 Helft smartphone gebruikers slaat foto’s op via de Cloud

 

Uit onderzoek door Suite 48 Analytics komt naar voren dat op dit moment 50% van smartphone gebruikers zijn of haar foto's, of een gedeelte hiervan, via een Clouddienst opslaat en beheert. Deze Clouddiensten, zoals Dropbox of Apple's iCloud, maken een sterke groei door en voegen steeds meer functionaliteiten toe aan haar diensten. Naast het automatisch back-uppen van gemaakte foto's kunnen deze diensten ook goed worden gebruikt voor presentaties en selecties van foto's.

Dat er nog voldoende groeipotentie is deze clouddiensten zit blijkt uit hetzelfde onderzoek, waarin 32% van de respondenten die hier nog geen gebruik van maken aangeven simpelweg niet op de hoogte te zijn van deze back-up mogelijkheid.

De belangrijkste reden voor gebruikers van clouddiensten is het veilig kunnen opslaan van foto's (43%). Toch vraagt een groot gedeelte van gebruikers zich af hoe veilig de clouddienst ook echt is. Daarnaast is er onduidelijkheid of fotocollecties via clouddiensten kunnen worden benaderd bij verlies of schade aan de smartphone.

23 procent van de respondenten gaf aan dat het benaderen van foto's op verschillende apparaten (bijvoorbeeld smartphone, tablet en laptop) de belangrijkste reden is voor het gebruik van een clouddienst. Van de groep die geen clouddienst gebruikt geeft 39% aan dit niet te doen vanwege privacy-redenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: