06/11/14 Honor komt ook met 5,5 inch phablet

Honor komt naar de Honor 6 en 3C met nog een smartphone op de proppen: de Honor 6X. Dit toestel krijgt een scherm van 5,5 inch en wordt daarmee de grootste Honor tot nu toe.

Dit blijkt uit gegevens van de Chinese toezichthouder TANAA. Qua specificaties is de telefoon gelijkwaardig aan de Honor 6, die overigens over een 5 inch touchscreen beschikt.

Honor is een nieuw merk van het Chinese Huawei. Met dit merk wil Huawei zich op de jongere consument richten. De toestellen kenmerken zich door een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding. Zo biedt de Honor 6 high-end specificaties als een full hd-display, octa-core processor, 3 GB RAM en een 13 megapixel camera voor ongeveer 300 euro.

Wel is de camera op de Honor 6X aangepast: er zitten namelijk geen twee, maar drie camera's op het toestel. Eén aan de voorkant voor de betere selfie, en twee aan de achterkant. Op dit moment is nog niet duidelijk waarvoor de tweede camera zal dienen, maar de kans bestaat dat er eenzelfde functie wordt ingebouwd als in de HTC One M8. Hiermee kan je een gemaakt foto achteraf nog scherpstellen. Beide camera's lijken echter identiek: de kans bestaat dat je met de 6X 3D-foto's en filmpjes kan schieten.

Verder draait de Honor 6X op Android KitKat en wordt 7,5 millimeter dik. Helaas komt de Honor 6X vooralsnog niet naar Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: