03/03/16 Gerucht: HTC A10 nieuwe budgettelefoon van HTC?

Een half jaar geleden kwam HTC met een nieuwe telefoon op de markt. In september 2015 kondigde zij namelijk de HTC One A9 aan. Over deze nieuwe HTC telefoon was destijds een hoop geschreven. De geruchten liepen uiteen of het nou een premium toestel zou worden, of dat het toch meer voor de mid-end categorie geschikt was. Uiteindelijk bleek het meer een telefoon voor het middensegment, alleen werd de adviesprijs van 599 als erg veel gezien. Nu zou er een opvolger van dit toestel opgedoken zijn.

HTC A10 benchmark

Zojuist kwamen we een benchmark van de HTC A10 tegen. Op het eerste oog lijkt dit de natuurlijke opvolger van de One A9, als is wel het woord ‘One’ komen te vervallen in de naam.
htc-a10-benchmark

 

Er zijn een aantal dingen aan de benchmark die ons opvallen. Allereerst de processor. Het gaat hier om een quad-core MediaTek processor, met een kloksnelheid van 1,3 GHz. Vergeleken met de One A9 is dit toch wel een achteruitgang, aangezien de One A9 over een Snapdragon 617 beschikt. Die heeft acht kernen, met een kloksnelheid van 1,5 GHz (vier stuks) en 1,2 GHz (vier stuks). Dan zien we verder ook nog het werkgeheugen, wat met 1 GB RAM ontzettend weinig lijkt. Ter vergelijking, de onlangs geïntroduceerde Samsung Galaxy S7 heeft het viervoudige.
Als deze benchmark inderdaad klopt, dan kunnen we van HTC verwachten dat ze de A-serie in een ander segment gaan zetten. En wel in het onderste segment van de markt. Of de prijs daar dan ook naar zal zijn, zal dan nog maar blijken.

Nieuwe HTC telefoons

HTC lijkt echter nu eerst bezig te zijn met de HTC One M10, wat het nieuwe vlaggenschip van het bedrijf gaat worden. Het zal ook niet zo zijn dat deze twee telefoons tegelijkertijd aangekondigd worden. Binnenkort kunnen we de M10 al wel verwachten, maar de A10 zal nog op zich laten wachten. Zeker ook omdat de release van de One A9 pas in november 2015 plaatsvond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: