03/03/15 HTC kiest bewust voor Full HD in plaats van QHD

Hoge schermresoluties zijn een van de speerpunten waarmee sommige fabrikanten hun toestel proberen te verkopen. HTC doet niet mee aan de hype, omdat het de meerwaarde inziet.

Het verschil tussen een Full HD-resolutie (1920 x 1080) en Quad HD (2560 x 1440) is op een scherm van 5 inch met het menselijk oog niet te zien, aldus HTC-topman Mark Moons. HTC geeft aan een QHD-scherm wel te hebben overwogen, maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen.

Volgens Moons is het met name een uitdaging voor de accuduur. Er moeten meer pixels worden aangestuurd, en dat vreet energie. Concurrenten als Samsung en LG gebruiken overigens wel QHD-schermen in onder andere de Samsung Galaxy S6 en de LG G3.

HTC One M9De HTC One M9 heeft, net als de HTC One M8, een 5 inch display met Full HD-resolutie gekregen. Op het oog is er weinig veranderd ten opzichte van de One M8. Het design is praktisch hetzelfde gebleven, omdat HTC graag een icoon neer wil zetten en dus niet afwijkt van de huidige designtaal. Wel is de One M9 weer een stuk sneller geworden en ook is de camera verbeterd.

Dat ook Samsung nu toestellen met metalen behuizingen maakt is volgens Moons geen bedreiging voor HTC. "Het is heel goed dat ze dat doen. Het zorgt misschien voor meer waardering voor het materiaal in de hele markt", aldus Moons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: