02/02/15 ‘HTC komt met high-end Desire smartphone’

Op 1 maart zal HTC naar verwachting de nieuwe One M9 aankondigen, het topmodel voor dit jaar. Daarnaast gaat HTC ook een high-end Desire-smartphone uit de doeken te doen.

Dit meldt Upleaks, een bron die het vaker bij het juist eind heeft gehad wat geruchten betreft. Volgens Upleaks heeft de telefoon intern de codenaam 'A55'. De Desire-lijn bestaat bij HTC normaliter uit goedkopere modellen, en de One-lijn uit luxere toestellen.

De nieuwe Desire zal over krachtige hardware beschikken. Zo krijgt de Desire een 5,5 inch display met qhd-resolutie: dit hebben alleen de allernieuwste en duurste toestellen. Onder de motorkap zou een 64 bits octa-core processor de boel aansturen, ondersteunt door 3 GB aan RAM. Er is 32 GB opslagruimte beschikbaar en de telefoon krijgt een 20 megapixel camera en 13 megapixel frontcam.

Deze specificaties zijn voldoende om een absoluut toptoestel te verkopen, maar toch zouden de hardware bij een Desire-toestel horen en niet bij de One M9. De bron meldt overigens niet over de materiaalkeuze van HTC. De One-series worden tot nu toe gemaakt van aluminium, en de Desire-lijn van kunststof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: