05/11/14 HTC komt volgend jaar met luxe tablets

Smartphonefabrikant HTC gaat zich in 2015 weer onder eigen naam tablets op de markt brengen. HTC zal zich richten op het hogere segment.

HTC is na jaren weer actief op de tabletmarkt met de Nexus 9, een tablet die in samenwerking met Google is ontwikkeld. Op de Nexus 9 draait een 'kale' variant van Android 5.0 Lollipop.

Het is inmiddels al weer drie jaar geleden dat HTC onder haar eigen naam een tablet heeft uitgebracht. De HTC Flyer was de laatste tablet van de hand van de Taiwanese bouwer, en was niet bepaald een succesnummer. Na het fiasco van de Flyer heeft het bedrijf aangegeven alleen met een nieuwe tablet te komen als het ook echt een goed apparaat zou zijn.

Een topman van het bedrijf, Jack Tong, heeft laten weten dat HTC zich alleen op de high-end tabletmarkt zal richten. Volgens Tong is daar nog ruimte om te groeien. In het budgetsegment verwacht Tong niet genoeg te kunnen verdienen.

Daarbij geeft Tong aan dat de vraag naar 7-inch tablets is vervaagd door de komst van 'phablets': smartphones met een scherm van zo'n 5,2 tot 6 inch. Hieruit kunnen we concluderen dat HTC zich op grotere tablets zal richten. Hoe HTC zich echter wil gaan onderscheiden van bijvoorbeeld Apple en Samsung is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: