09/10/14 HTC kondigt ReCamera en nieuwe smartphone aan

HTC heeft tijdens een persevenement een nieuwe smartphone aangekondigd, de HTC Desire Eye. Het toestel heeft aan zowel de voor- als achterzijde een 13 megapixel camera. Ook showde HTC een GoPro-achtige camera, de ReCamera.

HTC Desire Eye

De HTC Desire Eye is volledig gefocust op het nemen van selfies. De lens is van fors formaat en er is zelfs gedacht aan een dubbele LED-flitser. Dat geeft de Desire Eye een bijzonder aanzicht.

HTC Desire Eye

In eerste instantie werd er van uit gegaan dat HTC een 'Eye'-versie van de One M8 zou presenteren, maar dit is niet gebeurd. De Desire-lijn is HTC's middenklasse segment. Overige specificaties van de HTC Desire Eye:

  • 5,2 inch display (1080p resolutie)
  • IPX7-rating: waterdicht tot op 1 meter
  • Snapdragon 801 processor
  • 2 GB RAM
  • 16 GB opslagruimte
  • 2400 mAh accu
  • Android 4.4 KitKat

Daarmee balanceert de Desire Eye op de grens tussen het middenklasse en het hoogste segment. Qua dikte is de HTC Desire Eye met 8,5 millimeter overigens redelijk fors, vergeleken met de concurrentie. Het toestel komt op de markt in het blauw en wit/rood en is vanaf november te koop in Nederland. De Eye heeft een adviesprijs van 499 euro zonder abonnement.

HTC ReCamera

HTC REDan de ReCamera, een gadget die je niet zo snel zou verwachten van een smartphonefabrikant. Het gekke cameraatje lijkt op een periscoop en kan eenvoudig aan bijvoorbeeld een tas of een kledingstuk worden bevestigd. Met de ReCamera wil HTC de aanval inzetten op de populaire GoPro-camera's.

De gadget heeft een 16 megapixel camera waarmee je kan filmen in full HD, en werkt met zowel Android als iPhone toestellen. Wel heb je minimaal Android 4.3 of iOS 7 nodig voor de bijbehorende apps. De accu van het toestel is 820 mAh sterk en als het goed is moet je zo'n 1200 foto's in 16 megapixel kunnen schieten, of 100 minuten filmen in full HD.

De ReCamera is met 65,5 gram erg licht. Ook is het ding handzaam gehouden omdat het nog geen 10 centimeter hoog is. Je kan 'm dus makkelijk vasthouden terwijl je filmt. Het is mogelijk om real-time met de lens van de ReCamera mee te kijken op je telefoon.

De camera is te koop vanaf het eerste kwartaal van 2015 en moet 229 euro kosten. HTC brengt het apparaat uit in het wit, paars, groen en oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: