20/08/14 HTC One M8 met Windows Phone gepresenteerd

HTC heeft een Windows Phone-versie van haar toptoestel gepresenteerd, de HTC One M8. Qua hardware is de variant gelijk aan de originele Android-versie.

Daarmee heeft HTC in één klap een van de krachtigste Windows Phone 8.1-smartphones van dit moment in handen. De One M8 beschikt over onder andere een 5 inch full hd-scherm, een quad-core processor van 2,3 GHz en 2 GB RAM. Het toestel gaat direct de concurrentie aan met de Nokia Lumia 930. Ook is het voor het eerst sinds 2012 dat een andere fabrikant dan Nokia met een hoogwaardige Windows Phone-telefoon op de proppen komt.

Opvallend detail: de HTC One M8 Windows Phone deelt enkele van dezelfde functies als de Android-versie, zoals Blinkfeed. Ook de speciale Dot View Case, een beschermhoesje, werkt op deze versie. En hoewel beide toestellen over dezelfde accu beschikken (2600 mAh) schijnt de Windows Phone-versie het qua standby-tijd langer uit te houden. Of het mogelijk wordt om van besturingssysteem te wisselen is nog niet duidelijk.

Het is nog niet bekend of deze variant ook naar Nederland zal komen. In eerste instantie brengt HTC het toestel alleen uit in de VS bij provider Horizon. De nieuwe versie kost overigens hetzelfde als de Android One M8.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: