12/11/14 ‘HTC One M9 wordt slechts 7 mm dik’

De opvolger van de HTC One M8, vermoedelijk de One M9, wordt volgens geruchten slechts 7 millimeter dik. Dat is flink dunner dan de M8, die met 9,3 millimeter relatief fors is.

Op de smartphonemarkt woedt nu een design-oorlog, waarin fabrikanten graag een erg dun toestel uitbrengen. Huawei zette deze trend met de Ascend P6, die slechts 6,18 millimeter dik is. Ook zijn er andere (onbekendere) Chinese fabrikanten als Gionee, die een toestel van 5,15 millimeter in de pijplijn heeft zitten.

Ook de grote merken als Apple en Samsung zetten vol in op dunne toestellen. De iPhone 6 is is 6,9 mm dik, en de Galaxy Alpha van Samsung meet 6,7 mm. HTC moet dus wel mee in deze trend om aan de top van de markt mee te kunnen doen.

Het gerucht is de wereld in geholpen door het doorgaans goed geïnformeerde Digitimes. Verder is er overigens nog weinig bekend over de vermeende HTC One M9. Verwacht wordt dat HTC de nieuwe topper tijdens het Mobile World Congress te Barcelona (eind februari 2015) aan zal kondigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: