29/12/14 HTC volgt strategie Xiaomi in 2015

In het eerste kwartaal van 2015 gaat HTC zich richten op betaalbare maar goed ontworpen smartphones. HTC volgt hiermee het voorbeeld van Xiaomi, een Chinese concurrent.

Dit stelt Jack Tong, topman bij HTC in de regio Noord Azië. Het eerste kwartaal van 2015 zal in het teken staan van de nieuwe goedkope smartphones. HTC moet wel mee in de strategie van fabrikanten als Xiaomi om niet het onderspit te delven.

Alle nieuwe smartphones zullen ook 4G-ondersteuning krijgen. Door het pad van Xiaomi te volgen hoopt HTC volgend jaar weer een flinke groei te kunnen doormaken. Volgens Tong wil HTC een 'procentuele groei met dubbele cijfers' realiseren.

HTC moet haar strategie op scherp stellen. Merken als Xiaomi en Huawei zijn in korte tijd extreem populair geworden en snoepen marktaandeel af van de oude garde, waar HTC tot behoort. Hoewel het Taiwanese HTC design altijd hoog in het vaandel heeft gehad, ligt het prijsniveau te hoog om echt tegen Xiaomi op te boksen.

Overigens werkt HTC niet alleen aan smartphones met een laag prijskaartje, ook in het allerhoogste segment doet HTC mee. In het eerste kwartaal wordt de HTC One M9 verwacht, de opvolger van de One M8. Waarschijnlijk zal dit toestel gepresenteerd worden op het Mobile World Congress te Barcelona.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: