27/08/14 Huawei brengt smartphone met saffierglas uit

In september zal Huawei een speciale versie van haar toptoestel, de Ascend P7, met saffierglas uitbrengen. Saffierglas is een stuk sterker dan het verstevigde glas dat we normaal op smartphones vinden.

De gelimiteerde uitgave van de Huawei Ascend P7 komt in eerste instantie alleen uit in het moederland van de producent, China. In september wordt de eerste lichting op de markt gebracht, een tweede set toestellen komt in november.

Saffierglas is een stuk krasbestendiger dan het Gorilla Glass dat de meeste fabrikanten gebruiken. Het is overigens niet bekend of het ook minder snel barst. Apple zou haar nieuwe iPhone 6 ook van saffierglas voorzien. Het is echter nog lang niet zeker dat Apple daadwerkelijk een iPhone met saffierglas uit kan brengen – het schijnt met productieproblemen te kampen.

Dat saffierglas alleen maar voordelen heeft is volgens Engadget echter niet helemaal waar. Het zou broos worden wanneer het op grotere displays wordt gebruikt. Ook is het doffer dan normaal glas, wat de leesbaarheid niet ten goede komt. Tot slot is het een stuk duurder om te produceren.

Huawei P7 met saffierglas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: