26/05/15 ‘Huawei en LG maken beide Nexus-smartphone’

Volgens geruchten komen er dit jaar niet één, maar twee Nexus-smartphones op de markt. De toestellen zullen draaien op Android M.

Dit stelt Android Police op basis van een anonieme bron.

Ieder jaar lanceert Google een Nexus-toestel samen met de nieuwste versie van hun mobiele besturingssysteem. Dit toestel wordt bijna elke keer door een andere fabrikant gebouwd. Eerder hebben Samsung, HTC, LG en Motorola Nexus-toestellen gemaakt. Op de apparaten draait een 'kale' versie van Android en de smartphones zijn vaak relatief voordelig.

Eind 2015 zouden er twee nieuwe Nexus-toestellen uit gaan komen. Huawei wordt verantwoordelijk voor een toestel met een 5,7 inch scherm, Snapdragon 810-processor en een flinke accu van 3500 mAh. LG zou werken aan een toestel met een scherm van 5,2 inch, een Snapdragon 808-processor en een accu van 2700 mAh. Google zou dit jaar geen nieuwe tablet willen lanceren.

Android M zal zeer waarschijnlijk op donderdag 28 mei worden aangekondigd tijdens Google's jaarlijkse I/O-conferentie. De 'M' in Android M zal nog een betekenis krijgen – dit is traditioneel een toetje of gebakje, dus we kunnen denken aan 'Macaron', 'Marshmallow' of 'Muffin'.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: