23/04/15 Huawei komt deze zomer met smartphone onder honderd euro

Huawei Nederland heeft aan GSMinfo bevestigd dat deze zomer twee nieuwe budget smartphones in Nederland uitkomen. De goedkoopste van de twee, de Huawei Y360 zal een adviesprijs tussen de 80 en 90 euro meekrijgen, de Huawei Y625 zal rond €130 gaan kosten.

Voor deze prijzen krijg je natuurlijk niet de meest geavanceerde smartphone. Toch zijn we onder de indruk van de specificaties die beide smartphones hebben.

De Huawei Y360 draait op een 1.2 GHz quadcore processor en 512 MB werkgeheugen. Aan de achterzijde heeft de smartphone een 5 megapixel camera, aan de voorzijde een van 2 megapixel. Al met al lang niet slecht voor deze prijs! Ok, 4G internet is niet mogelijk met het toestel en het scherm is met 4 inch tegenwoordig 'compact' te noemen. De resoluatie van het scherm is 480 x 854 pixels.

Dan de Huawei Y625: Deze beschikt ook over een 1,2 GHz quadcore-processor maar heeft 1 GB aan werkgeheugen. Het display is een stuk groter met 5 inch, vergeljkbaar met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6. Ook de camera is van betere kwalitiet met 8 megapixel resolutie. De selfiecamera aan de voorzijde is net als bij de Y360 2 megapixel.

Beide smartphones draaien op Android 4.4 en zullen deze zomer in Nederland verkrijgbaar zijn. Het zijn interessante smartphones voor wanneer je prima uit te voeten komt met 3G en/of Wifi Internetverbinding en zeker een gunstige prijsstelling wanneer je er een sim only abonnement bij overweegt zodat je maandelijks veel bespaard op je belkosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: