23/10/14 Huawei verkoopt 26% meer smartphones

Huawei heeft afgelopen kwartaal goede zaken gedaan: het heeft 26% meer smartphones weten te verkopen dan in 2013. Met name in het hogere segment doet Huawei het goed.

De verkopen van Huawei's high-end smartphones zijn verdubbeld. In die categorie is het Chinese bedrijf actief met de aantrekkelijk geprijsde Ascend P7. Het neemt het daar mee op tegen toestellen als de Samsung Galaxy S-serie, HTC One-serie en de iPhones van Apple.

In vergelijking met het tweede kwartaal heeft Huawei de verkopen overigens zien afnemen met 20%. Een reden van de daling is niet gegeven. In totaal heeft Huawei 16,8 miljoen smartphones weten te verschepen. Daarvan was een kwart een toestel uit het midden- of hogere segment. De nieuwe Ascend Mate 7, de nieuwste 'phablet' die de strijd met onder andere de Samsung Galaxy Note 4 moet aangaan, is inmiddels een miljoen keer verkocht.

Hoeveel omzet het bedrijf met de verkoop van de telefoons heeft gerealiseerd is niet bekend. Huawei is niet beursgenoteerd, en hoeft daarom de kwartaalcijfers niet in detail vrij te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: