02/02/15 Huawei: ‘voorlopig geen 4K-schermen in smartphones’

Huawei zegt de komende tijd in ieder geval geen displays met 4K-resolutie te gaan gebruiken in haar smartphones. Het energieverbruik weegt niet op tegen de voordelen.

Vorig week liet Huawei ook al weten de voordelen van 2K-schermen in twijfel te trekken. Volgens het Chinese merk kan het menselijk oog de verschillen tussen een 'gewoon' full HD-scherm en een 2K-scherm op een formaat van 5 of 6 inch amper zien. 

De nieuwste high-end telefoon beschikken over 2K-schermen: deze hebben een resolutie van 2560 x 1440 pixels, en dit levert een hele hoge pixeldichtheid op. Een full hd-scherm (1920 x 1080 pixels) is echter vaak al voldoende voor een zeer scherp beeld. Een resolutie van 4K, oftewel 4 keer zo hoog als een full hd-resolutie, trekt volgens Huawei de accu ook 4 tot 8 keer zo snel leeg.

En laat het nu net een grotere accu zijn waar de meeste consumenten behoefte aan hebben. Pixels heben we inmiddels ruim voldoende – de accu blijft echter een zorgenkindje. De meeste smartphones moeten met normaal gebruik elke avond aan de lader.

Toch sluit Huawei niet uit dat het in de toekomst 4K-schermen zal gaan gebruiken. De hard- en software moet voor die tijd echter en stuk energiezuiniger worden. Huawei zal op 15 april haar nieuwste top-smartphone presenteren: de Ascend P8. De kans is bijzonder groot dat deze telefoon geen 2K-resolutie krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: