27/01/15 Huawei wil zich op luxere smartphones richten

De Chinese fabrikant Huawei wil zich dit jaar richten op het maken van duurdere toestellen, om daarmee de top van de markt aan te kunnen.

In totaal wil Huawei in 2015 100 miljoen smartphones verkopen – in 2014 heeft Huawei er 75 miljoen over de toonbank zien gaan. De 100 miljoen telefoontjes moeten 16 miljard euro omzetten.

Huawei richt zich steeds meer op markten buiten China en haalt inmiddels zelfs iets meer dan de helft van haar omzet uit het buitenland. In China heeft Huawei last van zeer sterke concurrentie van onder andere Xiaomi.

We verwachten dat de Ascend P-serie dus een prominentere rol zal gaan spelen binnen Huawei's portfolio, en wellicht zal ook de D-serie (de high-end lijn) in Europa worden uitgebracht. Met de D-serie moet Huawei marktaandeel van concurrenten als Samsung, HTC en LG in het hoogste segment afsnoepen.

Ook in het lage segment blijft Huawei actief, maar onder een andere naam. Het onlangs geïntroduceerde merk Honor biedt zeer scherp geprijsde telefoons met relatief goede hardware aan. De Honor-smartphones zijn alleen online te koop.

Zowel Honor als Huawei zullen tijdens het Mobile World Congress verschillende nieuwe smartphones aankondigen. Ook andere fabrikanten zullen nieuwe (top)toestellen wereldkundig maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: