27/11/14 iPhone 6-gebruikers laten iPad vaker liggen

Het succes van de grotere iPhone 6 gaat ten koste van Apple's iPad. Bezitters van zowel een iPhone 6 als een iPad gebruiken hun tablet veel minder dan bezitters van een kleinere iPhone.

Gebruikers met een iPhone 5S lezen 45% van hun tijd artikelen op een tablet, terwijl iPhone 6-gebruikers nog maar 28% op hun tablet doorbrengen om iets te lezen. Bij iPhone 6 Plus-gebruikers lag dit percentage nog lager: 20%. Dit blijkt uit onderzoek van Pocket.

De conclusie die je hier uit kan trekken is niet ingewikkeld: hoe groter het scherm, hoe minder behoefte aan een tablet. Het is simpelweg fijner om artikelen te lezen en video's te bekijken op een scherm van 4,7 of 5,5 inch.

De verkoop van de iPad is dit jaar met zo'n 13% afgenomen, zo berekende analisten. Dit heeft met verschillende oorzaken: de opkomst van goedkopere Android-tablets en een verzadiging van de tablet-markt. Ook wordt een tablet wordt minder snel vervangen voor een nieuw exemplaar. De gadgets worden minder intensief gebruikt dan een smartphone, waardoor de apparaten niet snel kapot gaan.

Voor Apple zal dit op de lange termijn waarschijnlijk betekenen dat de verkoop van de iPad verder terug zal lopen. Met name de iPad Mini kan qua populariteit een klap verwachten. Wel schijnt Apple te werken aan een 'iPad Plus', met een display van 12 inch. De nieuwe tablet zou in 2015 moeten verschijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: