21/11/14 iPhone 6 had tóch saffierglas moeten krijgen

Apple was echt van plan om de iPhone 6 en iPhone 6 Plus te voorzien van saffierglas. De fabrikant van het sterke glas heeft echter roet in het eten gegooid, aldus The Wall Street Journal.

Achter de schermen is het flink mis gegaan. Maandenlang kwamen er berichten naar buiten dat de iPhone 6 eerst wel, en dan weer geen saffierglas zou krijgen. Die berichten lijken dus aardig op de waarheid gebaseerd te zijn.

Apple had moeite om een leverancier van saffierglas te vinden. GT Advanded Technologies accepteerde uiteindelijk de klus, en heeft om de mega-order van Apple te verwerken 700 nieuwe werknemers aangesteld . Toen de productie echter moest beginnen bleek dat GT Advanced eigenlijk niet zo goed was in de productie. Het bleek dat het keiharde glas veel moeilijker te maken is op grote schaal dan gedacht.

GT had inmiddels ook 2000 ovens gebouwd, die telkens blokken van 262 kilo saffierglas moesten maken. Het produceren van één blok duurde ongeveer een maand, en kost zo'n 20.000 dollar. De helft van de gemaakte blokken was echter onbruikbaar door imperfecties. De werknemers stonden uiteindelijk machteloos naast de ovens niets te doen, en GT zag haar investeringen verdampen.

Daar hielden de problemen echter niet op. De mislukte blokken saffier zijn per ongeluk naar een recyclingpunt gestuurd, maar konden nog net op tijd worden gered. GT besloot om kleinere blokken te maken, maar het kwaad was al geschied: de nieuwe iPhones konden niet meer van saffierglas worden voorzien.

Toch besloot Apple dat de productie door moest gaan. GT heeft uiteindelijk slechts 10% van de afgesproken hoeveelheid saffier weten te leveren, aldus Apple. De dag voordat beide bedrijven in overleg zouden gaan over een prijsverhoging, heeft GT een faillissement aangevraagd. GT verkoopt haar ovens en zal van de opbrengst het geleende geld aan Apple terug betalen. Apple zal nog altijd saffierglas nodig hebben: zo wordt het gebruikt op de 'home-knop' van de iPhone en de cameralens. Volgens geruchten nemen andere Aziatische bedrijven de productie hiervan over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: