07/08/14 ‘iPhone 6 krijgt geen saffierglas, wel snelle A8-chip’

De geruchtenmodel omtrent de iPhone 6 blijft onverminderd doorgaan. Met naar verluidt nog een maand voor het toestel wordt aangekondigd worden de geruchten steeds concreter.

Zo zou de iPhone 6 níet met het sterke saffierglas worden uitgerust, maar wel met een erg snelle A8-chip en NFC. Ook is het nog altijd niet zeker of de grote iPhone 6 met 5,5 inch scherm wel op tijd leverbaar is. Wellicht is de grote versie pas een maand later beschikbaar.

Het scherm zou dus niet worden voorzien van saffierglas, maar wel van materiaal dat sterker is dan Gorilla Glass. Dat speciale glas wordt nu gebruikt bij de meeste high-end smartphones.

De nieuwe processor, de A8-chip, zou een dual-core chip van 2,0 GHz moeten worden. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de dual-core 1,3 GHz A7-processor. Hoewel concurrenten met nóg snellere quad- en octa-core processors werken, betekent dit niet dat die chips per se sneller zijn – dat hangt van meer factoren af, zoals de afstemming van de hardware op de software.

De iPhone 6 krijgt ook zeer fatsoenlijke connectiviteits-standaarden. Zo zou de smartphone mobiele netwerken met een snelheid tot maar liefst 300 Mb/s ondersteunen. Verder krijgt de iPhone 6 NFC, waarmee je bijvoorbeeld mobiele betalingen kunt uitvoeren.

Waarschijnlijk wordt de iPhone 6 in september aangekondigd. De telefoon komt in twee formaten: een met een scherm van 4,7 inch, en een van 5,5 inch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: