05/03/15 ‘iPhone 6S krijgt 2 GB RAM en nieuwe simkaart’

De iPhone 6S zal waarschijnlijk pas rond september worden geïntroduceerd, maar toch duiken de eerste geruchten al weer op. De nieuwe iPhone krijgt waarschijnlijk meer werkgeheugen en nieuwe simkaart.

De huidige iPhone 6-serie beschikt nog over 1 GB werkgeheugen (RAM). Dat lijkt in vergelijking met smartphones van concurrenten weinig – de Samsung Galaxy S6 beschikt bijvoorbeeld over 3 GB werkgeheugen. Toch werkt dit bij de iPhone anders: Apple beheert zelf alle hardware en software, waardoor het de elementen optimaal op elkaar kan afstemmen. Naar verluidt zou Apple toch voor een upgrade naar 2 GB werkgeheugen kiezen.

Ook zou Apple de simkaart (weer) willen veranderen. De huidige nano-sim zou worden vervangen door een Apple sim, die we nu al vinden in de nieuwste generatie iPads met ondersteuning voor mobiel internet. Of de nieuwe standaard wordt doorgevoerd is echter nog maar de vraag, omdat Apple op veel weerstand van providers kan stuiten.

Tot slot zou de iPhone 6S worden voorzien van een vernieuwd display. Het scherm houdt hetzelfde formaat en resolutie, maar wordt gevoeliger voor aanrakingen. De iPhone zal een ferme aanraking kunnen onderscheiden van een lichte aanraking, en kan daar de actie op aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: