29/09/14 Komt Apple tóch met saffierschermen?

Maandenlang gingen er geruchten dat de iPhone 6 en 6 Plus van een saffierscherm zouden worden voorzien. Dit is niet gebeurd, maar er bestaan nu vermoedens dat Apple tóch met saffier aan de slag wil gaan.

Apple heeft namelijk een aanvraag gedaan voor een patent waarin wordt omschreven hoe saffier op grotere schermen kan worden gebruikt, zoals dat van de iPhone of iPad. Die apparaten worden overigens niet bij naam genoemd, maar het gaat volgens de uitvinders om toepassingen op 'smartphones en tablets'. De link is dus niet lastig te leggen.

Het display met saffierglas zou worden voorzien van een speciale coating zodat het scherm nog sterker wordt. Dit zou er voor zorgen dat het scherm minder snel zou breken of buigen.

De uitvinders en aanvragers van het patent zijn Rudolf Beckmann en Sabine Nölker – beide Duits en niet werkzaam voor Apple. Dit zou kunnen betekenen dat Apple de techniek heeft gekocht. Overigens maakt deze aanvraag deel uit van een verzameling – ook in de VS is Apple druk bezig met het bemachtigen van saffier-gerelateerde patenten.

Via iCulture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: