20/03/14 Budger’s Smartphone Koopgids: maart 2014

Iedere maand geeft Budger een koopadvies voor de nieuwste, goedkoopste en beste smartphones van het moment. Dit is de editie van maart 2014.


Top 3 smartphones: prijs/kwaliteit

1 Motorola Moto G

Zoek je een stijlvolle middenklasser voor een zeer zacht prijsje, dan is de Motorola Moto G hét toestel dat je zoekt. De Moto G kost zo'n 180 euro en we twijfelen bijna of we het toestel niet onder de Budget-categorie moeten scharen. De specificaties zijn voor de prijs zo indrukwekkend dat de Moto G de eerste plaats verdient heeft.

2 LG Nexus 5

De LG Nexus 5 is, gezien zijn prijs, zonder twijfel een van de beste smartphones die je kan kopen. Voor zo'n 350 euro koop je een high-end toestel, voor de prijs van een middenklasser. De Nexus 5 is qua specificaties praktisch gelijkwaardig aan de duurdere LG G2, alleen de accu is minder sterk.

3 Samsung Galaxy S4

Met de 100 euro cash-back die Samsung nu geeft op de Samsung Galaxy S4, is het toestel zonder abonnement slechts een paar tientjes duurder dan de oudere Galaxy S3. Je koopt de S4 al voor minder dan 300 euro (na cash-back)! De Galaxy S5 is ruim twee keer duurder.


Top 3 smartphones: high-end

1 Samsung Galaxy S5

De nieuwe Galaxy S-telg van Samsung verdient een natuurlijk een plek in de categorie High-end. Dit waterdichte toestel trekt de kar voor Samsung in 2014 en heeft een 5,1 inch Full HD-scherm, quad-core processor en 16 megapixel camera.

2 LG Nexus 5

De LG Nexus 5 staat niet alleen in de categorie Prijs/kwaliteit op plek 2, maar ook in de categorie High-end. LG heeft de Nexus 5 een supersnelle quad-core processor gegeven, goede 8 megapixel camera en een prachtig Full HD-scherm.

3 iPhone 5S 16GB

De iPhone 5S is de snelste en beste iPhone tot nu toe. De opvolger van de iPhone 5 heeft een vingerafdrukscanner, een snellere processor en een betere camera. Iedereen die ooit een iPhone heeft gehad en de gebruiksvriendelijkheid gewend is, zal zonder twijfel voor de 5S kiezen.


Top 3 smartphones: budget

1 Samsung Galaxy S3

De inmiddels twee jaar oude Galaxy S3 is een goede middenklasse smartphone, die je in combinatie met veer zoordelige abonnementen kan aanschaffen. Verschillende prijsvechters hebben goede deals met de S3.

2 Nokia Lumia 520

De Lumia 520 is het best verkochte Windows Phone-toestel ooit. Dat is niet vreemd: voor en erg lage prijs krijg je een volwaardige smartphone, die van praktisch alle gemakken van Microsoft's besturingssysteem is voorzien. Ook is de mooie 520 in vrolijke kleuren te koop.

3 Samsung Galaxy Pocket Neo

Ben je op zoek naar een smartphone voor écht weinig geld, dan raden we de Galaxy Pocket Neo aan. Een compacte Android telefoon die je zonder abonnement voor zo'n 70 euro koopt. Voor dat geld krijg je een 3 inch scherm, 2 megapixel camera en 4 GB geheugen: een perfect instapmodelletje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: