18/09/14 KPN lanceert 4G+ (LTE Advanced) in Den Haag

KPN heeft een primeur door als eerste provider van Nederland een 4G+-netwerk te activeren. Dit heeft de provider gedaan in Den Haag.

4G+, ook wel LTE Advanced genoemd, stapelt verschillende 4G-frequenties op en kan zo meer capaciteit en hogere snelheden halen. De komende maanden zal KPN 4G+ verder uitrollen in de randstad (Amsterdam, Rotterdam, Schiphol en Utrecht). De dienst wordt gratis toegevoegd voor alle KPN-abonnementen.

Daarbij wil KPN haar klanten het maximale uit het netwerk laten halen, en zal geen snelheidslimiet meer hanteren. Deze aanpassing wordt in de komende weken uitgerold voor zowel bestaande als nieuwe abonnementen. Het nieuwe maximum ligt op een (theoretische) snelheid van boven de 200 Mb/s. Op dit moment biedt KPN snelheden aan tot en met 50 Mb/s.

Naast KPN werkt ook Vodafone al aan haar 4G+ netwerk, dat vanaf dit najaar geactiveerd moet worden. Vodafone zal dit geavanceerde netwerk echter niet landelijk uitrollen, maar in stedelijke gebieden waar de behoefte aan 4G het grootste is.

Er zijn overigens nog maar erg weinig smartphones die 4G+ ondersteunen. Op dit moment kunnen alleen de iPhone 6, iPhone 6 Plus en de Samsung Galaxy Alpha met de nieuwe technologie overweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: