05/02/15 KPN wil 4G-snelheid opschroeven

Provider KPN wil de snelste provider van Nederland worden en haar maximumsnelheid op het 4G-netwerk opschroeven.

Op dit moment haal je met een 4G-abonnement een maximumsnelheid van 225 Mb/s. Daarvoor heb je wel een toestel met 4G+ ondersteuning nodig, zoals de Samsung Galaxy Alpha of Galaxy Note 4. Ook is deze snelheid alleen nog te halen in de randstad. Toch hoopt KPN de snelheid verder omhoog te kunnen schroeven naar wel 300 of zelfs 450 Mb/s.

KPN wil dat realiseren door nog meer 4G-frequentieblokken te combineren. KPN beschikt over voldoende frequenties om de maximale theoretische snelheid van 450 Mb/s te halen: een snelheid die je normaliter alleen met een goede glasvezelverbinding haalt.

Mocht KPN die snelheid realiseren, dan heb je nog wel een smartphone nodig die de nieuwe techniek ondersteunt. Let op dat je toestel 'LTE Cat. 9' ondersteunt – dit zit onder andere op de Snapdragon 810-processor. Dit is een chip die we onder andere vinden in de LG G Flex 2 en waarschijnlijk ook de HTC One M9 en andere (nog aan te kondigen) toptoestellen.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer KPN haar snellere netwerk uit wil rollen. De provider geeft alleen aan dat het een project is voor '2015 en daarna' en houdt daarmee een slag om de arm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: