29/04/15 Lage winst Samsung door tegenvallende smartphone verkoop

Samsung heeft in het eerste kwartaal 39% minder winst gemaakt dan een jaar geleden, wat blijkt uit de kwartaalcijfers die afgelopen nacht zijn gepresenteerd. De voornaamste reden van de winstdaling is het tegenvallende aantal verkochte smarpthones. In de rapportage zijn de eerste verkoopcijfers van de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge niet meegenomen, de verwachting is dan ook dat het tweede kwartaal er beter uit komt te zien.

De omzet van Samsung lag in het eerste kwartaal op 40,2 miljard euro,een daling van 12% ten opzichte van vorig jaar. Al met al vallen de cijfers lager uit dan dat analisten hadden verwacht. Ondanks de tegenvallende cijfers is de winst voortkomend uit de mobiele divisie wel hoger dan de twee voorgaande kwartalen.Dit komt volgens Samsung voornamelijk door de smarpthones in het lage en middensegment.

De Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge moeten ervoor zorgen dat het aantal verkochte smartphones verder omhoog schiet de komende maanden. Samsung heeft hierbij wel aangegeven dan stijgende marketingkosten impact zullen hebben om het uiteindelijke bedrijfsresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: