20/10/14 ‘Lenovo wil BlackBerry overnemen’

Volgens geruchten zou Lenovo een bod op BlackBerry wil uitbrengen, en maximaal 18 dollar per aandeel willen betalen. Het is niet duidelijk of BlackBerry op een overname zit te wachten.

Het is niet de eerste keer dat het Chinese Lenovo (ook eigenaar van Motorola) interesse toont in het Canadese BlackBerry. De deal ging toen niet door omdat de Canadese overheid een stokje voor de overname zou hebben gestoken – de Canadese techniek mocht niet in Chinese handen vallen.

Lenovo zou nu toch weer een bod op BlackBerry willen uitbrengen. Deze week zou het eerste bod op tafel komen, waarschijnlijk voor zo'n 15 dollar per aandeel. Op dit moment staan het aandeel op nog geen 10 dollar.

Zowel BlackBerry als Lenovo willen niet reageren op de geruchten. BlackBerry staat er inmiddels beter voor dan een jaar terug, en het is maar de vraag of ze een overname zien zitten. Het bedrijf heeft net de bijzondere Passport gelanceerd – wellicht wil het eerst het succes daar van afwachten. Ook is het niet bekend hoe de Canadese overheid nu tegen een overname aankijkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: