24/10/14 LG bouwt eigen smartphone-processor

De Zuid-Koreaanse elektronicagigant LG heeft haar eigen smartphone-processor onthuld. Het gaat om een octa-core processor met de naam 'NUCLUN'.

Er gingen al langere tijd geruchten dat LG aan een eigen chip zou werken. Op dit moment gebruikt LG chips van Qualcomm in haar toestellen, zoals de LG G2 en G3. De zogenaamde Snapdragon-processors zijn erg populair bij veel smartphonefabrikanten.

LG's eigen chip heeft acht kernen – feitelijk bestaat de chip uit twee kernen van vier, die afzonderlijk hun werk uitvoeren. LG gebruikt een energiezuinige quad-core met een kloksnelheid van 1,2 GHz voor het lichtere werk, en een snellere 1,5 GHz quad-core voor de intensievere klussen.

Interessant is dat de NUCLUN ook ondersteuning biedt voor de nieuwste generatie 4G-netwerken, 4G+ (LTE Advanced). De NUCLUN ondersteunt downloadsnelheden to maar liefst 300 Mb/s. Op dit moment bieden de snelste 4G-netwerken een snelheid van 225 Mb/s.

De eerste telefoon waarin de eigen processor gebruikt wordt is de LG G3 Screen, een toestel dat alleen in Korea uit zal komen. De Android smartphone heeft een 5,9 inch display met qhd-resolutie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: