29/04/15 LG presenteert G4 met leren achterkant

LG heeft gisteren de LG G4 gepresenteerd. Omdat LG zelf de laatste weken al veel specificaties bekend heeft gemaakt zijn er weinig verrassingen aan het licht gekomen. De LG G4 gaat de concurrentie aan met de high-end smartphones van Samsung, HTC, en Sony, zowel qua specs en (helaas) ook qua prijs. De belangrijkste onderscheidende factor van de LG G4 is het design met een optionele lederen achterkant.

Het display van de LG G4 is een 5,5inch met een qhd-resolutie (2560×1440 pixels). Hiermee is het een van de scherpste beeldschermen op de markt.

Onder de motorkap heeft LG in vergelijking met de LG G3 een snellere Snapdragon 8080-chip van Qualcom geplaatst, met hexacoreprocessor en 3GB werkgeheugen. Met deze hardware liggen de prestaties van de LG G4 in lijn met de concurrentie. De smartphone is voorzien van een accu van 3000 mAh, met als voordeel dat deze verwisselbaar is en tevens draadloos oplaadbaar is via Qi.

De mogelijkheid om accu te wisselen werd duidelijk benadrukt door LG, net als de ondersteuning voor micro-sd kaarten en het makkelijker kunnen opstarten van de camera functies in vergelijking met de andere smartphhones. De krachtige hardware, het mooie display en prima camera prestaties maken de LG G4 in combinatie met de kleine concurrentievoordelen een prima keuze voor de veeleisende gebruiker. Of LG G4 het qua prijs ook kan opnemen tegen de concurrentie zal moeten blijken, de variant met de lederen achterkant heeft een adviesprijs van €699,-, waarmee LG voor een uitdaging staat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: