09/01/15 LG showt smartphone met scherm aan beide zijkanten

De strijd in beeldscherm-land heeft een nieuwe wending gekregen nu LG een scherm heeft gemaakt dat over beide zijkanten van de smartphone doorloopt.

Samsung heeft onlangs de Galaxy Note Edge uitgebracht, waarvan het scherm over de rechterkant van het toestel doorloopt. LG gaat met dit nieuwe scherm nog een stap verder met dit futuristisch ogende display.

LG heeft het scherm gepresenteerd tijdens de CES-beurs te Las Vegas. Het 'Active Bending OLED'-scherm is maar liefst 6 inch groot, waarmee het alleen in de allergrootste smartphones gebruikt zou kunnen worden. Het scherm heeft nog een ietwat lage resolutie van 1280 x 720 pixels, maar daar zal ongetwijfeld verandering in komen. Samsung's Edge-scherm heeft al een resolutie van 2560 x 1440 pixels, dus LG kan niet achter blijven.

LG nieuw display

Hoe handig een dergelijk scherm in de praktijk is, is nog niet helemaal duidelijk. Op dit moment zijn er nog weinig toepassingen die handiger zijn om op de zijkanten van het scherm te tonen dan aan de voorkant, maar het ziet er wel cool uit. Of en wanneer LG dit scherm in een toestel gaat gebruiken is nog niet duidelijk.

Via The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: