23/02/15 LG showt vier nieuwe smartphones

Smartphonefabrikant LG heeft vier nieuwe toestellen aangekondigd met displays van 4 tot en met 5 inch. Het gaat om middenklasse telefoons: de Magna, Spirit, Leon en Joy.

Daarmee wijkt LG af van haar huidige toestelnamen. De telefoons in het middensegment vallen nu onder de L-serie. De vier telefoons zijn in sommige landen al vanaf deze week te koop, Nederland zal later volgen. Adviesprijzen zijn nog niet bekend gemaakt.

LG Magna

De Magna is het meest geavanceerde en dus duurste toestel uit de reeks. Het scherm is 5 inch groot en heeft een HD-resolutie (720p). Onder de motorkap draait een 1,2 of 1,3 GHz quad-core processor, waarvan de maker overigens niet bekend is gemaakt. Verder heeft de Magna 1 GB RAM, 8 GB opslagruimte, een 8 megapixel camera en een 5 megapixel selfiecamera.

LG Spirit

De Spirit heeft een iets kleiner scherm – 4,7 inch – maar door de HD-resolutie is het scherm wel scherper dan dat van de Magna. Qua hardware is de Spirit verder bijna gelijk aan de Magna, alleen heeft de Spirit een iets minder goede selfiecamera.

LG Leon

De LG Leon heeft een scherm van 4,5 inch met een resolutie van 854 x 480 pixels. De Leon is wat hardware betreft ook gelijk aan de Magna en Spirit, alleen heeft de Leon een ander design.

LG Joy

De Joy is met 4 inch de kleinste telefoon van de vier. De Joy is een prima instap-smartphone. De dual-core processor, 1 GB RAM, 8 GB opslagruimte en 5 megapixel camera zijn prima voor een eerste toestel.

Alle vier de telefoons worden uitgevoerd in zowel een 3G- als een 4G-variant. De versies met 4G krijgen hebben krachtigere hardware dan de versies met 3G én krijgen een metalen achterkant. Omdat er nog geen adviesprijzen bekend zijn, kunnen we op dit moment nog niets zeggen over de prijs/kwaliteit verhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: