16/12/14 ‘Marktaandeel Samsung krimpt sterk’

Samsung lijkt in zwaar weer te verkeren. Volgens marktonderzoeker Gartner heeft Samsung haar marktaandeel het afgelopen jaar flink zien afnemen.

Samsung is nog wel de grootste fabrikant van smartphones, maar het Zuid-Koreaanse bedrijf lijkt het een stuk lastiger te hebben dan voorheen. De mobiele tak maakte het vorige kwartaal al 60% minder winst, en het wereldwijde marktaandeel van Samsung daalde van 32,1% naar 24,4.

Afgelopen kwartaal wist Samsung 73,2 miljoen telefoons aan de man te brengen, dit is bijna een kwart van de totale markt (301 miljoen telefoons). Vorig jaar werden er wereldwijd nog 250 miljoen smartphones verkocht in dezelfde periode. De markt groeit dus nog, maar Samsung's verkopen groeien niet mee.

Met name China is voor de fabrikant een probleem. Volgens het onderzoeksbureau zijn de verkopen van Samsung daar met 28,6% gedaald. Het huidige toptoestel, de Galaxy S5, voldoet simpelweg niet aan de verwachtingen.

Apple zag daarentegen het totaal aantal verkochte smartphones stijgen van 30,3 miljoen naar 38,2 miljoen sukts. Chinese fabrikanten Huawei en Xiaomi verkochten respectievelijk 16 miljoen en 15,8 miljoen toestellen en snoepen marktaandeel van Samsung weg. Samsung móet met de Galaxy S6 een prachtig en vernieuwend toestel neerzetten om hun positie als marktleider te kunnen hanteren.

Via Techzine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: