04/12/14 Meer specificaties HTC One M9 lekken uit

Langzaam maar zeker lekker er steeds meer details over de opvolger van de HTC One M8 uit. De laatste geruchten spreken van een 5 inch full hd-scherm en 20,7 megapixel camera.

Dit meldt UpLeaks, een Chinese 'telefoonlekker'. Het nieuwe vlaggenschip, dat vermoedelijk de HTC One M9 gaat heten, krijgt een gloednieuwe Snapdragon 810-processor. Dat is een processor met twee setjes quad-core chips. Een set met een kloksnelheid van 2 GHz voor het zware werk, en een 1,7 GHz set voor de lichtere taken.

De HTC One M9 zou intern bekend staan onder de codenaam 'Hima'. Opvallend is dat HTC zou kiezen voor een scherm met een full-hd resolutie (1920 x 1080 pixels), en geen qhd-resolutie (2560 x 1440 pixels). Zo hebben verschillende toptoestellen van andere fabrikanten, zoals LG, Motorola en Samsung, al een scherm met een dergelijk hoge resolutie uitgebracht. Het scherm zou qua formaat en resolutie niet afwijken van de HTC One M8.

Qua camera echter wel. De 'Ultra Pixel' camera van de M8 is niet positief ontvangen en wordt dus vervangen. De sensor van 20,7 megapixel waar UpLeaks het over heeft is vermoedelijk van Sony.

Verder zou de accu een capaciteit krijgen van 2840 mAh. Dat is iets sterker dan de 2600 mAh van de M8. Er zijn vooralsnog geen afbeeldingen van de nieuwe smartphone uitgelekt. Naar verluidt gaat HTC de One M9 officieel in maart presenteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: