15/07/14 Meer specificaties Samsung Galaxy F uitgelekt

Samsung lijkt met een nieuwe smartphone direct de iPhone 6 aan te willen vallen. Er zijn meer specificaties van de Galaxy F (of Galaxy Alpha, de naam staat nog niet vast) uitgelekt.

Het meest opvallende detail van die laatste geruchten is dat de Samsung Galaxy F een scherm van 4,7 inch zou krijgen: dat is kleiner dan het 5,1 inch scherm van de Galaxy S5. En laat de iPhone 6 nu zéér waarschijnlijk ook met een 4,7 inch scherm worden uitgebracht.

De resolutie van het scherm ligt op 2560 x 1440 pixels. Dat zorgt voor een absurd hoge pixeldichtheid van 625 pixels per inch (PPI). Dat is fors meer dan de 326 PPI van het 'Retina'-scherm van de huidige iPhone 5S. Of je de resolutie van de Galaxy F in het echt ook met het blote oog kan onderscheiden van een 'normaal' Full HD-scherm zoals we in de Galaxy S5 vinden, is overigens nog maar de vraag. Het is ook mogelijk dat Samsung meerdere Galaxy F-toestellen uitbrengt, in verschillende formaten.

Verder lijkt Samsung niet te kiezen voor de Snapdragon 805-processor, maar voor een Exynos-processor van eigen makelij. De processor krijgt acht kernen (twee sets van vier, die afzonderlijk van elkaar opereren).

Tot slot zou de Samsung Galaxy F slechts 6 millimeter dik worden. Dat is nog dunner dan de Huawei Ascend P6 (6,18 mm) en de iPhone 5S (7,6 mm). Ook krijgt de Galaxy F een behuizing van aluminium in plaats van plastic, om een echt 'premium' gevoel te geven aan het toestel.

Op 13 augustus prestenteert Samsung het toestel waarschijnlijk – dan wordt gelijk duidelijk met welke naam de smartphone door het leven zal gaan.

Bron: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: