26/06/14 Met je smartphone op vakantie: 5 tips

Ga jij binnenkort ook een paar weken lekker het land uit? De kans is groot dat je je smartphone meeneemt. Budger geeft je 5 tips zodat je je smartphone optimaal kan gebruiken in het buitenland.

Tip 1: schakel je mobiele internet uit

Zodra je de grens overgaat raden we je aan om je mobiele gegevensverbinding uit te schakelen. Check voor je vertrekt hoe dit werkt, dan sta je op je vakantiebestemming niet te stuntelen. Veel moderne smartphones schakelen trouwens zelf data-roaming uit wanneer je de grens over gaat, om hoge kosten te voorkomen. Je kan dan nog gewoon blijven bellen en sms'en.

Zoek bij je hotel of appartement een gratis WiFi-spot om aan je dagelijkse dosis Facebook en Instagram te komen. Zet ook je automatische updates uit. Schakel je wel een keer internet in om bijvoorbeeld WhatsApp of Google Maps te raadplegen, dan haal je in ieder geval geen flink pakket data op.

Tip 2: check je verzekering

Een smartphone is een geliefd object van dieven. Nu gaan de meeste Nederlanders verstandig met een reisverzekering op pad, maar vaak dekt deze verzekering je smartphone slechts deels. Vooral duurdere telefoons, zoals een nieuwe iPhone of Samsung Galaxy S-serie, worden niet geheel vergoedt bij diefstal of verlies. Check je polis voor je op reis gaat zodat je weet wat je kan verwachten. Neem eventueel een eenvoudig toestel mee dat je nog in de la hebt liggen – de pijn is minder groot wanneer je dat toestel kwijtraakt!

Tip 3: verstop je smartphone

Ga je een dagje bakken op het stand of bij het zwembad en duik je af en toe het water in? Zorg dat dan je waardevolle spullen uit het zicht liggen van ongure types. Verstop je smartphone bijvoorbeeld in een lege fles zonnebrandolie! Knip de bovenkant eraf, maak de fles schoon, plaats je toestel in de fles en schuif de bovenkant weer op de fles. Zo is je telefoon ook gelijk zand- en waterproof!

Tip 4: koop een lokale simkaart

Ga je voor langere tijd naar het buitenland, dan kan het voordeliger zijn om op je bestemming een simkaart te kopen van een lokale provider. Zeker mobiel internet kan dan een stuk goedkoper zijn op de lange termijn. Daarbij ben je niet meer afhankelijk van WiFi-spots bij restaurants en hotels.

Tip 5: neem de juiste oplader mee

Niet overal worden dezelfde stopcontacten gebruikt. Check voor je vertrekt of je een converter nodig hebt om je geliefde telefoon van een nieuwe stoot energie te voorzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: