15/12/14 Microsoft komt met nog goedkopere serie toestellen

Volgens geruchten werkt Microsoft aan de Lumia 435: dit toestel moet hét budget Windows Phone-toestel worden.

Op dit moment is de Lumia 530 het voordeligste toestel. Dat toestel draagt overigens nog de merknaam Nokia, de Lumia 535 zal onder de vlag van Microsoft worden uitgebracht.

Na de overname van Nokia door Microsoft heeft het Amerikaanse concern de bezem door het toestelportfolio gehaald. De goedkoopste lijnen, zoals de Nokia Asha- en X-series, krijgen geen vervolg.

Toch wil Microsoft de onderkant van de markt blijven bedienen. Dit wil het volgens geruchten gaan doen met de Lumia 4XX-serie, die qua prijs en hardware dus onder de Lumia 5XX-serie moet zitten. Er zijn inmiddels wat specificaties van de 435 uitgelekt.

Het zal een compacte smartphone worden met een 4 inch scherm. Dit display krijgt een resolutie van 800 x 480 pixels. Natuurlijk draait het toestel op Windows Phone en dit zal worden aangestuurd door een Snapdragon 200-processor. Dit is een quad-core processor van 1,2 GHz. Aan de achterkant van de 435 zullen we een 5 megapixel vinden.

Het is nog niet bekend wanneer Microsoft de Lumia 435 precies wil introduceren. De verkoopprijs zal – zonder abonnement – minder dan 79 dollar bedragen (!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: