18/11/15 Microsoft verkoopt Lumia 950 en 950 XL eerder in Nederland

Eerder dan verwacht zijn de nieuwe Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL te koop in Nederland. Het is per direct mogelijk om beide telefoons te bestellen bij talloze webwinkels in Nederland. Deze Nederlandse release is een aantal weken eerder dan aanvankelijk verwacht werd. Microsoft maakte eerder namelijk bekend dat de release in Nederland ergens in het begin van december plaats zou vinden. Een aantal webwinkels weten nu al echter te melden dat zowel de Lumia 950 als ook de 950 XL op voorraad zijn.

Microsoft Lumia 950 en 950 XL

De Lumia 950 en 950 XL zijn de eerste smartphones van Microsoft die het besturingssysteem Windows 10 hebben. Het grootste voordeel wat dit met zich meebrengt, is dat je de beschikking krijgt over Continuum. Met behulp van de zogenaamde ‘Continuum Dock’ kan je de Microsoft telefoon laten fungeren als een desktop met Windows 10. Hiervoor heb je die special Dock nodig, en moet je je telefoon aansluiten op een monitor. Hierdoor verandert je telefoon in feite in een desktop computer.

Daarnaast zijn de specificaties van beide telefoons erg goed. Zo beschikt de Lumia 950 over een 5,2 inch scherm met een QHD resolutie. Als processor maakt het gebruik van de Snapdragon 808 hexa-core processor. De camera’s op de Lumia 950 zijn een 5 megapixel frontcamera en een 20 megapixel camera aan de achterkant met optische beeldstabilisatie. Voor het geheugen is er ruimte voor 32 GB interne opslag (uitbreidbaar met microSD) en 3 GB RAM. De batterij beschikt over een capaciteit van 3000 mAh.

Wat betreft de Lumia 950 XL, die toont overeenkomsten met de Lumia 950, maar is op een aantal punten verbeterd. Zo is het scherm met 5,7 inch een stukje groter, en maakt het gebruik van een Snapdragon 810 processor. Daarnaast is de batterij met 3340 mAh ook net wat groter gemaakt.

De prijs die je voor de Lumia 950 neer mag leggen, komt neer op 600 euro. Voor de grotere versie betaal je zo’n 100 euro meer. Die zal in combinatie met een telefoon abonnement daarom ook wat duurder zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: