03/09/13 Microsoft neemt Nokia’s belangrijkste onderdelen over

Gisteren heeft opnieuw een miljarden deal plaatsgevonden in telecomland. Microsoft heeft voor 5,44 miljard dollar de afdelingen 'apparaten en diensten' van het Finse Nokia overgenomen. De twee bedrijven hebben al enige jaren een nauwe samenwerking met het vermarkten van Windows Phone smartphones.

Als alles volgens schema verloopt en de aandeelhouders van Nokia en de mededingingsautoriteiten de overname goedkeuren, zal de deal begin 2014 rond zijn. In totaal zullen 32.000 werknemers van Nokia onder contract komen te staan van Microsoft.

Wel blijft het merk Nokia in het bezit van het Finse bedrijf, waarbij Microsoft een licentie heeft om het merk in ieder geval voor de komenden 10 jaar op nieuwe smartphones te kunnen zetten. Het is onzeker of HTC en Samsung zullen doorgaan met het produceren van Windows Phone smartphones aangezien Microsoft als volwaardige smartphone leverancier nu een directe concurrent is geworden.

De overname van Nokia is niet de grootste overname door Microsoft, die voor maar liefst 6,4 miljard dollar het veel jongere bedrijf Skype overnam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: