30/01/15 ‘Minder eigen Samsung-apps op Galaxy S6’

Met de nieuwe Galaxy S6 zal Samsung haar eigen applicaties grotendeels achterwege laten. De apps zullen nog wel als download worden aangeboden.

Samsung installeert dus geen apps meer die door velen als 'bloatware' worden gezien: apps die je eigenlijk nooit gebruikt en alleen maar onnodige ruimte innemen. Ook zouden deze applicaties de interface langzamer maken. Welke apps er precies niet meer standaard geïnstalleerd zullen worden is nog niet bekend.

Daarnaast lijkt Samsung haar eigen Touchwiz-interface op dieet te doen. Daarmee zal Android meer in een 'pure' vorm te ervaren zijn, zonder extra grafische toevoegingen. De verwachting is dan ook dat de aanpassingen het toestel sneller zal maken.

Het lijkt een trend te worden om nieuwe smartphone met zo min mogelijk toevoegingen op de markt te brengen. Veel fabrikanten kiezen nog wel voor een eigen grafisch sausje over Android, maar qua software wordt er niet veel meer toegevoegd. Sommige fabrikanten, zoals Motorola, leveren Android praktisch 'stock' af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: