01/01/15 Mogelijk eerste afbeeldingen Galaxy S6 gelekt

Samsung presenteert zeer waarschijnlijk in het voorjaar de nieuwe Samsung Galaxy S6. Details over deze nieuwe smartphone lekken langzaam maar zeker uit, en het lijkt erop dat wellicht de eerste afbeeldingen nu zijn uitgelekt.

Op een Iraanse website zijn verschillende afbeeldingen op internet verschenen waarop de Galaxy S6 te zien is, onder andere naast de Galaxy S4 en de S5, zodat we direct weten hoe groot de smartphone wordt. Het gaat om twee foto's van slides van een interne presentatie.

Mocht de Galaxy S6 inderdaad op de foto's staan, dan kunnen we daar al enkele conclusies uit trekken. Zo lijkt het erop dat de Galaxy S6 eenzelfde metalen behuizing krijgt als bijvoorbeeld de Galaxy A-serie. Ook de achterzijde lijkt van metaal gemaakt te zijn, wat de S6 een 'premium' look zal geven. Dit is volgens de verwachtingen: de tijden van kunststof Galaxy S-toestellen zijn voorbij. Samsung zegt zelf dat het voor de S6 weer helemaal opnieuw begonnen is met het ontwerpproces; de S6 zal dan ook niet slechts een geëvolueerde S5 worden.

Samsung Galaxy S4 vs S5 vs S6

Samsung Galaxy S6 achterkant

Ook zien we dat het beeldscherm van de Galaxy S6 groter wordt dan dat van de S5. Dit is eveneens in lijn met de verwachtingen. Aangenomen wordt dat de S6 wordt voorzien van een 5,5 inch touchscreen met qhd-resolutie. De S5 heeft een scherm van 5,2 inch met full hd-resolutie.

De eerste uitgelekte foto's zijn, zoals dat vaak gaat in de smartphonewereld, niet van al te beste kwaliteit. De kans is groot dat er binnenkort scherpere foto's uitlekken, en vlak voor de officiële presentatie lekken de afbeeldingen uit die Samsung vrij zal geven.

Volgens verschillende geruchten zou Samsung de Galaxy S6 al begin januari willen presenteren, maar dit ligt niet erg voor de hand. De kans is groter dat Samsung kiest voor een introductie op of rondom het Mobile World Congress in maart, of voor een eigen evenement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: