07/03/14 Nederlanders kiezen vaker voor goedkoop abonnement

De gemiddelde kosten die Nederlanders per maand voor hun abonnement maken, worden steeds lager. Sim only's nemen in populariteit alleen maar toe.

Bij T-Mobile heeft de gemiddelde klant een maandelijkse rekening van 32 euro. Een jaar eerder was dat nog 35 euro. Ook bij Vodafone en KPN is een daling ingezet. Bij Vodafone was een klant twee jaar geleden 40 euro euro per maand kwijt; nu nog slechts 34,80 euro. Opvallend is dat klanten van KPN het gemiddeld het minste kwijt zijn met 32 euro per maand.

Verschuiving

Een oorzaak hiervan ligt waarschijnlijk in de verschuiving naar apps die traditionele diensten als sms en zelfs bellen vervangen. WhatsApp, Facebook Messenger en Viber stellen je in staat berichtjes te versturen en te bellen over Wi-Fi of 3G/4G. Aangezien je op steeds meer plekken over Wi-Fi beschikt, kunnen veel consumenten met weinig MB's uit de voeten.

Onbeperkt bellen

Ook bieden providers abonnementen aan met een onbeperkt aantal belminuten en sms'jes, zoals Vodafone Red en KPN Alles-in-1. Hierdoor worden hoge kosten voor dure minuten buiten je bundel voorkomen. De introductie van nieuwe 4G-netwerken heeft er dus niet voor gezorgd dat Nederlanders meer aan hun abonnement uit willen geven.

Sim only + los toestel

Steeds meer consumenten kiezen voor een los toestel in combinatie met een sim only abonnement. Hoewel er vaak wordt gedacht dat dit altijd voordeliger is dan een 'traditioneel' abonnement, is dit niet altijd waar. Met name de luxere toestellen kunnen (afhankelijk van je gebruik) voordeliger zijn met een ouderwetse providerdeal.

Voorbeeld

De erg populaire combinatie is 300 belminuten + 1500 MB data. Wil je hier een iPhone 5S bij, dan ben je met het goedkoopste 2-jarige abonnement van (Tele2 SmartMix) 38 euro per maand kwijt. Je betaalt eenmalig 79 euro voor het toestel. De totale kosten bedragen (inclusief aansluit- en verzendkosten) bedragen 1027,95.

Koop je de iPhone 5S los (gemiddeld 649 euro) en neem je hier de voordeligste sim only bij (van Simyo), dan betaal je 19,50 euro per maand. Inclusief alle kosten kom je uit op 1131,99 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: