21/11/14 Nieuw Gorilla Glass beschermt je smartphone nog beter

Bijna iedere moderne smartphone is er mee uitgerust: Gorilla Glass. De maker van dit sterke glas, Corning, heeft een nieuwe versie gepresenteerd: Gorilla Glass 4.

Uiteraard is versie 4 nog beter bestand tegen dagelijks gebruik en misbruik van je smartphone. Corning lanceert ieder jaar een nieuwe, verbeterde versie van haar succesvolle product: in 2013 kreeg versie 3 bijvoorbeeld betere bescherming tegen zaken als krasjes van sleutels in je zak.

Gorilla Glass 4 gaat echter verder en pakt een probleem aan dat veel vervelender is dan krasjes: een gebroken scherm. Met versie 4 moet het toestel beter beschermt zijn tegen valpartijen: het moet twee keer sterker zijn dan glas van andere fabrikanten en 80% van alle valpartijen moeiteloos doorstaan.

Om tot het nieuwe scherm te komen zijn de ontwikkelaars bij Corning honderden gebarsten schermen gaan bestuderen. Op basis van de inzichten is Gorilla Glass 4 ontwikkeld. In onderstaand filmpje zie je een valtest in actie:

Corning is verder (terecht) trots op dat 40 smarpthonefabrikanten gebruik maken van hun product, en dat er 1395 apparaten zijn uitgebracht met Gorilla Glass. Dat is inclusief Apple's iPhone, ondanks de gefaalde poging om over te stappen op saffierglas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: