01/09/15 Nieuw merk Nextbit wil eerste toestel uitbrengen

Nextbit, een nieuwe smartphone-producent, wil een toestel uitbrengen dat zo efficiënt mogelijk met opslagruimte omgaat door slim gebruik te maken van cloudopslag. De Nextbit Robin moet via Kickstarten worden gefinancierd.

Het toestel heeft niet alleen een bijzonder en in het oog springend design, maar de cloudfunctie is wat het toestel een stapje voor op de concurrentie moet geven. Standaard heeft de Robin een opslagruimte van 32 GB. Wanneer dat geheugen vol dreigt te raken, wordt er een cloudopslag van 100 GB aangesproken. Het toestel kan zelf inschatten welke dat er naar de cloud moet verhuizen, en doet dat op basis van het gebruik. Veelgebruikte data en apps zal op het toestel blijven staan, maar overige zaken worden in de cloud gezet.

Verder heeft het toestel prima specificaties, waarmee het aan de top van het middensegment zit. Het scherm wordt 5,2 inch groot en krijgt een full hd-resolutie. De Robin wordt aangestuurd door een Snapdragon 808-processor en heeft 3 GB werkgeheugen. De accu is 2880 mAh sterk en aan de achterzijde zit een 13 megapixel camera.

Nextbit is opgericht door twee oud Android-medewerkers en de voormalige design-topman van HTC. Via Kickstarter wil het bedrijf een bedrag van 500.000 dollar ophalen om de telefoon te kunnen maken. Steun je het project, dan kan je de Robin kopen voor 299 dollar. De smartphone zal in de winkel uiteindelijk 399 dollar gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: