10/02/15 Nieuwe Motorola Moto E krijgt groter scherm en 4G

Een van de goedkoopste smartphones van het moment, de Motorola Moto E, krijgt een opvolger. De nieuwe Moto E zal een groter scherm krijgen én 4G-ondersteuning.

Dit blijkt uit een pagina van de Amerikaanse winkel Best Buy. Het scherm groeit van 4,3 naar 4,5 inch. De resolutie blijft overigens wel gelijk (960 x 540 pixels). Door het grotere scherm wordt de Moto E ietsje hoger en breder, maar blijft qua gewicht praktisch gelijk. De naam van het toestel zal niet veranderen: dit deed Motorola ook met de Moto G en de Moto X: hier kwamen simpelweg '2014'-edities van op de markt.

Overige hardware blijft grotendeels gelijk. Onder de motorkap draait een 1,2 GHz processor van Qualcomm, er is 1 GB werkgeheugen aanwezig en de camera is er een van 5 megapixel. Wel heeft de Moto E 2015 een selfiecamera en meer opslagruimte: 8 GB in plaats van 4 GB. Ook ondersteunt de smartphone nu 4G-netwerken, waarmee het toestel een bijzonder goede prijs/kwaliteit verhouding lijkt te krijgen.

De eerste Moto E kost zonder abonnement zo'n 119 euro. De nieuwe Moto E wordt in de VS aangeboden voor $99,99 zonder abonnement – de telefoon wordt dus misschien zelfs nog goedkoper. Wanneer de 2015-editie van de Moto E in Nederland in de winkels ligt en voor welke prijs is nog niet bekend gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: