02/07/14 Nieuwe super-smartphones Sony lekken uit

Hoewel de Sony Xperia Z2 nog maar onlangs voor het eerst in de winkels is verschenen, zijn er nu al foto's opgedoken van de Xperia Z3.

Ook lijkt er een 'compact'-versie van de Sony Xperia Ze te komen. Dat is na de Sony Xperia Z1 Compact geen verrassing. Op de foto's van de Xperia Z3 zien we dat de rand aan de zijkanten van het scherm flinterdun is geworden.

Qua specificaties is er over de Z3 nog weinig bekend. Sommige geruchten spreken van een Snapdragon 801-processor, maar die vinden we ook in de Xperia Z2. Een nieuwe Snapdragon 805-processor zou meer voor de hand liggen. Het scherm krijgt een Full HD-resolutie (en dus geen qHD). Verder beschikt de Z3 waarschijnlijk over een 20,7 megapixel camera en 3 GB RAM.

De Sony Xperia Z3 Compact lijkt een zeer krachtige 'mini'-versie te worden. Waar Samsung, LG en HTC vaak Mini's uitbrengen met veel laffere specificaties dan de topmodellen, kiest Sony ervoor om ook daadwerkelijk een kleinere versie van het vlaggenschip te lanceren.

De Xperia Z3 Compact krijgt dan ook een snelle Snapdragon 801-processor van 2,5 GHz en is daarmee net zo snel als bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S5 en LG G3. Verder krijgt de Android smartphone waarschijnlijk een 4,6 inch HD-scherm.

Sony Xperia Z3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: