02/01/15 Nieuwjaarswens per mobiel internet weer populairder

Heb je telefonisch een nieuwjaarswens ontvangen? De kans is groot dat de zender je niet heeft gebeld, maar mobiel internet heeft gebruikt om je een gelukkig 2015 te wensen.

Volgens providers KPN en Vodafone is het gebruik van mobiel internet rondom de jaarwisseling opnieuw gestegen. Op het netwerk van KPN was een piek in het dataverkeer te zien: er is bijna 3 keer meer data verstookt ten opzichte van een jaar eerder. Het netwerk van Vodafone zag een stijging van 55% ten opzichte van 2013.

Ook T-Mobile zegt een 'explosieve stijging' in het dataverkeer te hebben geregistreerd. Tussen 0.00 uur en 2.00 uur is er 182% meer dataverkeer geweest dan in een normale nacht van woensdag op donderdag. T-Mobile heeft niet bekend gemaakt of er meer data is verbruikt ten opzichte van de vorige jaarwisseling.

Toch blijven er ook veel mensen 'ouderwets' bellen en sms'en om hun vrienden en familie te bereiken. Bij Vodafone zijn er 7 miljoen belletjes gepleegd: een daling van 3,6% ten opzichte van vorig jaar. Ook zijn er 15 miljoen sms'jes verstuurd: dit is echter een daling van maar liefst 30%.

Bij KPN werden er 6 miljoen sms'jes verstuurd, waar het vorig jaar nog om 8,5 miljoen berichtjes ging. Ook hier zien we een daling van 30%. Wel is het aantal mobiele gesprekken met bijna 5 miljoen praktisch gelijk gebleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: