24/06/14 Nokia kondigt nieuwe Android smartphone aan

Het Finse Nokia heeft een nieuwe Android smartphone gepresenteerd: de Nokia X2. Dit is de opvolger van de Nokia X, een toestel dat eerder dit jaar werd gelanceerd.

Nokia heeft de X2 net als haar Lumia-lijn voorzien van fel gekleurder behuizingen. Het resultaat is een glanzend geheel, volgens Nokia 'stijlvol'. Daar zetten we onze vraagtekens bij.

Uiteraard heeft Nokia Google's besturingssysteem Android dusdanig aangepast dat het sterk op Windows Phone lijkt. Er is een home-scherm waarop je je favoriete apps in tegels kan plaatsen, welke je overigens zelf van je favoriete kleur kan voorzien.

Nokia heeft verder een aantal diensten van Microsoft standaard op de X2 geïnstalleerd. Denk daarbij aan Skype, Outlook, OneDrive en HERE Maps.

Qua specificaties is de Nokia X2 geen Samsung Galaxy S5- of HTC One M8-killer. Onder de motorkap vinden we een 1,2 GHz dual-core chip en 1 GB aan RAM. Verder is het scherm 4,3 inch groot en is de X2 voorzien van een 5 megapixel camera.

Uiteraard is de prijs daar ook naar: de Nokia X2 kost €99 euro zonder abonnement. Je kan de Nokia X2 kopen in het zwart, wit, groen, oranje en matgrijs. Het is nog niet bekend wanneer en of de X2 ook in Nederland uitkomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: