22/10/14 Nokia lanceert Here Maps voor Android smartphones

Nokia heeft een test-versie van haar navigatie-app, Here Maps, voor alle Android telefoons uitgegeven. De app was eerst alleen voor Samsung smartphones beschikbaar.

Here Maps kan worden gedownload vanaf deze website. Het op: het gaat om een beta-versie, dus er kunnen nog kleine problemen in de software aangetroffen worden. Vanaf de site download je een APK-bestand. Open dit bestand op je toestel en volg de installatiestappen. 

Google biedt op haar smarpthones al Google Maps mét gesproken navigatie aan, maar daar is wel een dataverbinding voor nodig. Nokia's Here Maps biedt de mogelijkheid om een compleet land te downloaden en op te slaan, zodat je ook in het buitenland je weg kan vinden zonder hoge roamingkosten op je rekening terug te vinden. Om de kaarten te downloaden dien je wel een account aan te maken, maar als beloning kan je kaarten van over de hele wereld downloaden. De kaart van Nederland is 337 MB groot, de kaart van heel Europa is ruim 9 GB.

Je kan met Here Maps navigeren in de auto, te voet en in het OV. Fietsfanaten kunnen op dit moment (nog) niet met Here Maps navigeren – zij zijn nog overgeleverd aan Google Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: