28/09/15 Officieel: iPhone 6s vanaf 9 oktober te koop

Het hoge woord is eruit: op 9 oktober zal de iPhone 6s in Nederland in de winkels liggen. Op 2 oktober begint de voorverkoop.

Nederland zit in de tweede ‘batch’ – in verschillende andere landen zoals de VS, Frankrijk en Duitsland is de iPhone 6s al te koop. Inmiddels zijn er al 13 miljoen stuks van verkocht: opnieuw een verkooprecord voor Apple. In het eerste verkoopweekend wist Apple al 10 miljoen smartphones te slijten.

Het verkooprecord kan niet alleen aan de populariteit van de telefoon liggen, maar ook aan het feit dat de iPhone 6s en 6s Plus al te koop zijn in China. Afgelopen jaar begon de verkoop daar pas later, waardoor het dit jaar een vertekend beeld geeft.

Ook de prijzen van de nieuwe iPhones zijn bekend gemaakt. Het ‘instapmodel’, de iPhone 6s met 16 GB opslagruimte, kost zonder abonnement 749 euro. Dat is 50 euro meer dan de iPhone 6 vorig jaar tijdens haar introductie kostte. Wil je 64 GB, dan betaal je 110 euro meer: 859 euro. Voor 128 GB betaal je nog eens 120 euro meer: 969 euro. Wil je een 6s Plus met 64 GB dan ben je 969 euro kwijt, en voor de versie met 128 GB zie je je saldo met 1079 euro afnemen.

De nieuwe iPhone 6s-generatie verschilt niet veel van de iPhone 6-generatie. Uiteraard is de 6s sneller en is de camera verbeterd, maar grote verschillen zijn uitgebleven: alleen 3d Touch is nieuw, waarmee de iPhone kan waarnemen hoe hard je drukt. Verder is de 6s ook te koop in het rosegoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: