28/07/15 OnePlus Two gepresenteerd

OnePlus heeft haar tweede toestel gelanceerd: de OnePlus Two. De opvolger van de OnePlus One heeft een behuizing van magnesium en metalen buttons.

Uiteraard is de OnePlus Two ook voorzien van de allerbeste hardware, en dat voor relatief gezien érg weinig geld. Voor de versie met 16 GB opslagruimte betaal je $329, voor de versie met 64 GB ben je $389 kwijt.

De OnePlus Two is ook voorzien van verwisselbare covers. Zo kan je je smartphone opleuken met een achterkantje van bamboe, kevlar, of luxe houtsoorten. Standaard wordt het toestel geleverd met een zwarte, ruwe achterkant. De achterkant is uniek en heeft een ruwe textuur, zodat het toestel niet uit je handen kan glijden.

Onder de motorkap heeft de telefoon een supersnelle Snapdragon 810-processor en 4 GB werkgeheugen. Het scherm is 5,5 inch groot en heeft een full hd-resolutie (1080p). Ook is het scherm feller en toont het kleuren beter dan bij de OnePlus One. De camera is er een van 13 megapixel en video's kan je opnemen in 4K-kwaliteit. Voor de betere selfie is er een 5 megapixel camera ingebouwd. Ook leuk: het toestel heeft een vingerafdrukscanner. De accu is met 3300 mAh bijzonder krachtig.

De standaard poort is het nieuwe USB C. Er wordt een adapter meegeleverd zodat je je toestel nog op 'oude' micro-USB accessoires kan aansluiten. Uiteraard ondersteunt de OnePlus Two 4G-netwerken én het toestel beschikt over een dual-sim.

Qua specificaties zit de OnePlus Two aan de absolute top van de markt. Het kan de strijd met andere toptoestellen als de Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9 zonder twijfel aan, en presteert wellicht zelfs beter. Qua prijs is het toestel echter ongeveer 50% goedkoper dan eerder genoemde telefoons.

Dat maakt de OnePlus Two uiteraard bijzonder gewild. De eerste generatie OnePlus was alleen op uitnodiging te koop, en dat zal voor de Two ook gelden. Echter zal het eenvoudiger worden om een uitnodiging te krijgen – er zijn meer toestellen op voorraad. Je kan het toestel dus helaas niet aanschaffen bij je provider of favoriete webshop. Vanaf 11 augustus zal het toestel in de eerste landen verkrijgbaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: