09/02/15 ‘Ook goedkope smartphones krijgen Windows 10-update’

Volgens Microsoft krijgen ook goedkopere smartphones met Windows Phone 8 een update naar Windows 10. Wel kunnen de functies verschillen.

Er zijn geruchten verspreid dat Microsoft de goedkopere (en dus minder geavanceerde) smartphones geen update naar Windows 10 kan geven. De toestellen zouden bijvoorbeeld over onvoldoende werkgeheugen beschikken om de update te kunnen draaien. Dit is in ieder geval ontkracht door Joe Belfiore op Twitter.

Zelfs de Nokia Lumia 520, een van de goedkoopste maar best verkochte Windows Phone-toestellen, krijgt een update. Het is daarbij wel mogelijk dat bepaalde functies door Microsoft achterwege worden gelaten omdat deze te veel vragen van de hardware.

Omdat er verschillende varianten van Windows 10 ontwikkelt moeten worden voor de verschillende toestellen, kan de beschikbaarheid per smartphone verschillen. De ene telefoon krijgt de update dus sneller dan de andere. Wanneer de nieuwe versie precies uitgerold zal worden en wat het update-schema wordt is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogste van de laatste bespaartips! Volg Budger: